Maker Rayah Wauters van NAUWAU met linnen doos
Maker Rayah Wauters van NAUWAU gereedschap
Maker Rayah Wauters van NAUWAU met urnen
Maker Rayah Wauters van NAUWAU hidden
Maker Rayah Wauters van NAUWAU met linnen doos

Rayah Wauters van atelier NAUWAU

+32 497 89 49 07

info@nauwau.be

www.nauwau.be

Een symbolisch teken aan de wand
Rayah Wauters (BE) begon Atelier NAUWAU in 2013 samen met haar man en boomverzorger Niels Arnauts. Hun grootste doel was om ervoor te zorgen dat het hout van lokaal gekapte bomen een zo waardevol mogelijke bestemming zou krijgen.​ Vanuit hun atelier ontwierpen ze allerlei houten objecten van bijzondere betekenis. Intussen leidt ze NAUWAU samen met haar zus Shana Wauters.

 

Zo maakt NAUWAU handgedraaide houten urnen voor de crematie-as, die aan de wand kunnen worden opgehangen: An Object to Remember. Het is een ode aan het leven, een symbolisch teken aan de wand dat het leven viert in al zijn facetten. Er wordt met verschillende houtsoorten gewerkt, met dat wat zich aandient via het boomverzorgingsbedrijf Debeer & DeVos Boomzorg.

 

Het hout zelf is een belangrijke factor in het maakproces. Bomen hebben namelijk een eigen vormentaal. Die vormentaal ontstaat niet alleen door de groei van de boom maar ook door bijvoorbeeld ziektes, vergroeiingen en schimmels. Uit deze vormen van bomen spreekt al zoveel verhaal, dat dit als leidraad dient in het gehele denkproces. Het ontwerpen van het object zelf wordt daarmee ook tot een minimum beperkt.

An Object to Remember NAUWAU
Maker Rayah Wauters van NAUWAU met urn