Danielle en Hariatie van Field of Hope
Field of Hope detail
Field of Hope mix
Danielle en Hariatie van Field of Hope

Hariatie en Danielle van Field of Hope

Ooit leerden ze elkaar kennen in de modebranche, raakten ze bevriend en inmiddels zijn Hariatie en Danielle vier jaar compagnons. In hun studio Field of Hope maken ze objecten van droogbloemen, verwerkt in vintage frames en glaswerk. Het idee ontstond toen ze allebei door een zware periode gingen. “We waren veel in de natuur te vinden wilden de schoonheid, en de hoop die we aan de bloeiende velden ontleenden, vangen en bij mensen thuis brengen. Vandaar Field of Hope. Uiteindelijk zijn we zover dat we mensen kunnen helpen in een proces van liefhebben, afscheid nemen en rouwen, wat ons beiden heel veel voldoening schenkt.”

Hariatie en Danielle krijgen vaak verzoeken van mensen om bruiloftsbloemen, maar ook rouwbloemen van een uitvaart te verwerken. Door deze te drogen en in een fles of frame te bewaren, hebben mensen een tastbare herinnering. ”Afscheid nemen moet soms heel onverwacht en in de bloei van iemands leven, dat kan zo intens verdrietig zijn. Als wij dan een In Memoriam mogen maken dan doen we dat met zoveel liefde. Onlangs hebben we dat gedaan voor een jonge vrouw die plotseling uit ieders leven werd gerukt door een ongeluk en wiens vriend en de nabije vriendinnen allemaal een creatie van Field of Hope hebben gekregen. Gemaakt van de rouwbloemen en de bloemen die voor hen de laatste connectie waren met hun geliefde vriendin in haar levende leven. Dat zal ons altijd bijblijven.”

“Een van ons heeft zelf op het randje van de dood gebalanceerd. Het was toen nodig om haar uitvaartwensen te bespreken met haar geliefden. Dit was zwaar en confronterend, maar ook liefdevol, bijzonder en heeft mooie inzichten gegeven. Zo dicht tegen je eigen afscheid aan zitten geeft een hoop ruimte voor je verdere leven.”
Goed eten staat steeds vaker centraal
Processed with VSCO with a6 preset