Dimitri en Mark van Beerenberg
Dimitri in atelier Beerenberg
Atelier Beerenberg
Dimitri en Mark van Beerenberg

Beerenberg

Beerenberg ontstond in 2014 toen Mark Beerens en Dimitri Jagtenberg te maken kregen met een persoonlijk verlies. “We besloten zelf een kist te maken en deze te beschilderen. Het gaf ons niet alleen het gevoel dat we iets belangrijks konden meegeven, het stelde ons ook in staat om op een intieme manier met onze rouw om te gaan. Het was prachtig.” Tijdens de uitvaart volgden veel reacties, wat Mark en Dimitri deed nadenken over hoe ze dit ook voor andere mensen konden betekenen. Beide waren al jaren actief in de beeldende kunst en hadden veel ervaring opgedaan: Dimitri met houtsculpturen en Mark met schilderijen. Ze bundelden hun krachten en begonnen een werkplaats in het land van Maas en Waal, waar ze unieke kisten konden gaan maken.

 

Inmiddels zijn de kisten van Beerenberg niet meer weg te denken uit de wereld van afscheid nemen. Met hun Sneeuwwitje kist (zoek maar op) maakten de mannen zich onsterfelijk op uitvaartbeurzen, van de gevlochten wilgenmand krijgen sommige mensen zelfs zín in een uitvaart en de populierhouten kisten kunnen helemaal uniek worden gemaakt met een nostalgische foto, de lievelings Matisse of een eigen illustratie. Mark en Dimitri denken met liefde mee. Toch liever een strakke houten kist, maar wel een verborgen knipoog? Kleine moeite om de binnenzijde van de kist te stofferen in knalpaars. 

 

“We hebben een liefde voor bijzondere dingen maken. Omdat we als kunstenaars denken en werken, kunnen we families bijzonder goed helpen bij het vormgeven van zo’n bijzondere laatste jas van hun dierbare.”

2.4 Wilgenmand Beerenberg
4.1 Dankbaar Beerenberg
4.3 Dankbaar Beerenberg
3.1 Wilgenbaar Beerenberg
1.1 Beerenberg populierhouten kist