DSC_4345
DSC_4028
DSC_4057
DSC_4345

Anneke Bruin

Of Anneke nu door het bos loopt, een hindoetempel in India bezoekt of de film Compostella kijkt over mensen die zoeken naar betekenis; alles wat ze doet maakt deel uit van het creatieve proces van ontwerpen en maken van sieraden. Haar sieraden zijn een afspiegeling van Anneke’s leven en persoonlijkheid, gekenmerkt door puurheid en diepgang. Zoals ze altijd zoekt naar wat wezenlijk is in het leven, zo wil ze de essentie van het materiaal waarmee ze werkt blootleggen. Alsof ze onder de schil kijkt en de kern naar buiten brengt.

Zacht en hard, rauw en verfijnd. Het is haar fascinatie voor schijnbare tegenstellingen waarmee ze verbindingen aangaat. Tegenstellingen onthullen elkaar; want kan er licht zijn zonder duisternis?

Haar ervaring, opleidingen en gedegen kennis geven haar toegang tot experimenteren met nieuwe combinaties van materialen, vormen en technieken. Ze componeert, speelt en experimenteert, giet en vormt, zaagt, smeedt en soldeert en komt zo tot prachtige sieraden die hun eigen authentieke identiteit bezitten. Sieraden die de persoonlijke schoonheid van de drager benadrukken en versterken.

Anneke Bruin ging naar de kunstacademie van Maastricht en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze liep stage bij een traditionele bronsgieter in Kameroen, reist veel door Azië en volgde lessen bij verschillende kunstenaars in India en Nepal. Ze exposeert regelmatig in musea, galeries, kunstuitlenen en op beurzen.

DSC_4032
DSC_4049