In de media

Podcast Vallen & Opstaan

In deze podcast spreekt host Vincent Reinders met ondernemers over hoop en angst, succes en falen, vallen en weer opstaan. Susanne werd bevraagd over haar loopbaanswitch naar zelfstandig uitvaartondernemer en hoe zij tegen de hele uitvaartwereld aankijkt.

Algemeen Dagblad: “Een uitvaart organiseren kun je heel goed zelf”

Annemarie Haverkamp interviewde twee jaar lang mensen over de laatste levensfase en schreef hierover de serie ‘Ik heb geleefd’ voor het AD. Ze bleef zitten met een aantal prangende vragen over de kunst van een goed afscheid en stelde deze aan Susanne.

AT5: Museumnacht over de dood

Museumnacht 2019 stond bij kunstinstelling Mediamatic in het teken van de dood. Susanne leidde AT5 rond langs alles wat er te beleven viel, waaronder proefliggen in een doodskist.

RADAR+ magazine over susanne: “Mooie dood”

Voor de rubriek ‘nieuw ondernemen’ interviewde RADAR+ magazine susanne over haar uitvaartonderneming. “Susanne Duijvestein noemt zichzelf een progressief groen blaadje in de uitvaartbranche. Ze probeert met haar bedrijf zo persoonlijk en duurzaam mogelijke begrafenissen en crematies te regelen in een commercie gedreven branche.”

A Course in Dying: “We are entering a new spiritual era”

Deathfluencer Claudia Crobatia interviewde Susanne over haar ‘perspectives on death’. Ze spraken over de ideeën bij afterlife, over rituelen en over Susannes eigen begrafenis ooit.

Voor de wereld van morgen: “Zij verdient haar brood aan de dood”

Duurzaamheidsplatform Voor de Wereld van Morgen (van ASN Bank) sprak met Susanne over haar onderneming. “Hoe kom je er als jonge ondernemer bij om de uitvaartbranche in te gaan? En met welke uitdagingen krijg je te maken?”

LATER: “Koffie met cake is ieders gruwelscenario”

Het inspiratiemagazine LATER vroeg Susanne naar trends op het gebied van eten en drinken bij uitvaarten. “Duijvestein voorspelt dat catering het allerbelangrijkst gevonden gaat worden op uitvaarten. “Ik heb laatst een enquête gehouden over uitvaarten. Weet je wat het nummer 1 antwoord is op de vraag wat er kan verbeteren? Dat is eten en drinken.”

VU Magazine: “Haar missie? De uitvaartwereld veranderen.”

VU Magazine interviewde Susanne als alumna van de Vrije Universiteit over haar onderneming en de missie in de uitvaartbranche. “Commercie bepaalt hoe uitvaarten eruitzien en dat hebben we niet door. De mensen die het werk uitvoeren hebben ongetwijfeld goede bedoelingen, maar het systeem zelf is ziek.”

NH Radio: Waarheen waarvoor

Radiomaker Koop Geersing interviewt elke zondagmorgen mensen over leven en dood. In het najaar van 2019 was Susanne bij hem in de uitzending, waarbij zij praatten over het uitvaartvak en over Susannes persoonlijke relatie met de dood.

Pioniers Magazine: De dood is natuurlijk, behalve hoe we ermee omgaan

Leren over de intelligentie van de natuur betekent heel veel voor het vak als uitvaartondernemer. Susanne schreef erover voor Pioniers Magazine.

In de media - Pioniers