verdiepingsprogramma

Leiderschap in verlies

In dit eendaagse verdiepingsprogramma op de Hoorneboegse heide werken we met rouw en verlies om van daaruit nieuw leiderschap te ontkiemen. Onder begeleiding van death doula Susanne Duijvestein en leiderschapsfacilitator Patrick Leenheers leren we  over verliesarbeid, ook bij abstractere verliesvormen die we misschien niet direct als zodanig herkennen. 

voor professionals

Natuurlijke uitvaarten & duurzame mythes

We worden ons steeds bewuster van de noodzaak dat we zorgvuldiger met de planeet moeten omgaan. Ook uitvaarten kunnen radicaal planeetvriendelijker. In deze eendaagse training voor professionals neemt Susanne Duijvestein je mee in de hoopvolle ontwikkelingen die de ‘allerlaatste voetafdruk’ natuurlijker kunnen maken en maakt ze je ook bewust van greenwashing en andere groene beloftes waar we kritisch naar mogen kijken. Wordt gegeven bij Gaandeweg in Wilp.

voor professionals

Training in resomeren

Binnenkort wordt resomeren mogelijk in Nederland: in plaats van cremeren of begraven wordt een lichaam dan opgelost in een bad met kaliumhydroxide. Het wordt ook alkalische hydrolyse, watercrematie of aquamatie genoemd. Als mensen voor deze lichaamsbestemming kiezen, betekent het een andere manier van werken rondom de uitvaart. Tijdens deze training bij Gaandeweg (in Wilp) leert Susanne je hier alles over.

werken in de afscheidswereld

Kennismakings-ochtenden

Overweeg je een carrièreswitch en wil je meer weten over betekenisvol werk in de wereld van uitvaarten en de dood? Waarschijnlijk loop je dan rond met allerlei vragen over de impact op je leven, je kansen in de markt, welke opleiding je moet kiezen, het opdoen van werkervaring, twijfel tussen loondienst en ondernemerschap en de onregelmatigheid van het werk. Of heel andere vragen! Elke maand organiseert begrafenisondernemer Susanne Duijvestein een online informatieochtend voor geïnteresseerden om kennis te maken en vragen te stellen. Donderdag 27 okt//24 nov//22 dec 2022 10.00-11.30 u deelnamekosten € 35,-

Gaandeweg uitvaarteducatie

Opleiding tot uitvaartbegeleider

Voel je een roeping om werk te maken van de dood en afscheid nemen? Een uitvaartbegeleider is iemand die met liefde en aandacht naasten begeleid in hun proces van afscheid nemen, van het moment van melding van het overlijden tot en met de uitvaart. Om mensen goed geoutilleerd aan de taak van uitvaartbegeleider te laten beginnen, heeft Gaandeweg een basisopleiding ontwikkeld. Deze bevat alle basiskennis die je nodig hebt voor de uitoefening van dit vak.